Sport coaching

Élettérkép Az utóbbi években Magyarországon is egyre szélesebb körben kezd elfogadottá válni az a szemlélet, hogy egy sportoló teljesítményét fizikai felkészültsége mellett mentális állapota is jelentős mértékben befolyásolja. Az élsportolók gyakran hallják, hogy „Légy ott fejben!”, melynek elméleti hátterét ugyan ismerik, viszont a gyakorlatban történő alkalmazás már jóval nagyobb kihívást jelent számukra, különösen akkor, ha nincs mellettük segítő szakember. A sport coach egy olyan mentális edző, aki támogató jelenlétével és szakmai hozzáértésével segíti a sport világában élőket, hogy képesek legyenek előhívni és kiaknázni rejtett képességeiket és erőforrásaikat.

Bármelyik sportoló életében előfordulhatnak olyan nehézségek, elakadások vagy krízisek, melyek nemcsak a teljesítményét, hanem hétköznapi edzésmunkáját is negatívan érintik. Nem vagyunk egyformák, ezért ugyanazt a módszert vagy technikát sem lehet minden kliensnél azonos hatékonysággal alkalmazni. A teljes mértékben személyre szabott ülések során sport coachként a segítségedre tudok lenni céljaid kitűzésében és megvalósításában, hatékonyságod növelésében, mentális állóképességed fejlesztésében, stressz- és szorongásoldásban, hogy valóban a legjobbat tudd kihozni magadból. Számomra az első és egyben legfontosabb lépés egy coaching folyamat során a bizalom és a bizalmi légkör megteremtése, melynek kulcsa az egymásra hangolódás. Amennyiben ez sikerül, olyan szilárd alap jön létre, melyre a későbbiekben is tudunk építkezni, és ami elősegíti, hogy elmozdulj a vágyott céljaid felé. Az együttműködésünkre természetesen teljes titoktartás vonatkozik. Ami az üléseken elhangzik, szigorúan bizalmas és köztünk marad.

Egyetemi okleveles sport coachként hatékony támogatást tudok nyújtani amatőr és profi sportolóknak, sportszakembereknek, valamint az utánpótláskorú sportolók szüleinek egyaránt.

Leggyakoribb sport coaching témák:
  • Célállítás, motiváció
  • Teljesítmény fokozása, hatékonyság növelése
  • Önbizalom, önértékelés fejlesztése
  • Konfliktusok kezelése edzővel, szülővel, csapattársakkal
  • Siker és kudarc feldolgozása
  • Változások kezelése (edzőváltás, egyesületváltás, korosztályváltás stb.)
  • Sport és tanulás, sport és magánélet összeegyeztetése
  • Stresszkezelés, kiégés megelőzése
  • Sérülés utáni visszatérés
  • Sportkarrier befejezése, hogyan tovább kérdéskör

“A teljesítőképességünk határa sokkal messzebb van annál, mint amit gondolunk magunkról.” Kemény Dénes

A sport coaching ülések díja 15.000 Ft / alkalom (60-90 perc).

Online konzultáció (skype, messenger) díja 12.000 Ft / alkalom.