Life coaching

Élettérkép Mindannyiunk életében előfordult már, hogy elakadtunk, holtpontra jutottunk az életünk valamely területén, és nem igazán tudtuk, hogy merre tovább. Ha ezek a kisebb vagy nagyobb krízishelyzetek nem kerülnek megoldásra, akkor komoly frusztrációt és stresszt okozhatnak, ami hosszú távon a testi és mentális egészségünkre is károsan hat.

A life coaching témakörébe olyan dilemmák tartoznak, melyek a kliens személyes életét és életminőségét befolyásolják. A life coaching folyamat során a személyes célkitűzések megvalósítása és az elakadások feloldása történik a segítségemmel. Eredményeként új felismerések és rutinok alakulnak ki, miközben a változás útjában álló blokkok elmozdulnak. A kliensek a folyamat végén gyakran számolnak be kapcsolataik minőségének javulásáról, a nehéz élethelyzet lezárását követő megkönnyebbülésről és sikerélményekről, valamint nagyobb elégedettségről és megnövekedett energiaszintről.

Ha egy hasonlattal kellene élnem, azt mondanám, hogy a coaching folyamat olyan, mintha egy labirintusból közösen keresnénk meg a kivezető utat. A kivezető út sokszor nehéz, küzdelmes és fájdalmas, én viszont coachként készen állok arra, hogy elkísérjelek Téged ezen az izgalmas, kihívásokkal teli úton. A folyamat alappillére a kölcsönös bizalom, ami nélkül nincs haladás, ezért nagyon fontosnak tartom az ún. nulladik találkozót. Itt derül ugyanis ki, hogy szimpatikusak vagyunk-e egymásnak, tudunk-e együtt dolgozni. Ha létrejött a „kapcsolat”, elkezdődik a közös munka, ami jellemzően hetente vagy kéthetente 60 perces ülésekből áll. Egy átlagos coaching folyamat 5-10 ülést jelent a téma összetettségétől függően, a kliens igénye szerint.

A coaching nem tréning, nem terápia, és főleg nem tanácsadás, hanem egy gondolatébresztő, kreatív közös munka, ahol Te vagy a siker kulcsa. Nem a múltra, hanem a jelenre és a jövőbeli vágyott céljaid elérésére koncentrálunk. Segítek, hogy jobban ráláss az elakadt életterületedre, és hogy új szemszögből értelmezd a Téged foglalkoztató kérdéseket. Feltérképezzük működési mechanizmusodat, átformáljuk önkorlátozó hiedelmeidet és mozgósítjuk belső erőforrásaidat annak érdekében, hogy Te legyél az életed rendezője.

Amiben segíthetek:
 • Nehéz élethelyzetek, konfliktusok, elakadások feloldása
 • Döntési helyzetek megkönnyítése
 • Párkapcsolati problémák kezelése
 • Családdá válás, anyaság/apaság megélése és kihívásai
 • Életkori krízisek
 • A munka és magánélet közötti egyensúly megtalálása
 • Munkahelyi problémák kezelése
 • Önbizalom, önbecsülés, önértékelés megerősítése
 • Hatékonyság és kreativitás fokozása
 • Motivációvesztés, stressz és kiégés kezelése
 • Veszteségek feldolgozása

A változáshoz és változtatáshoz természetesen bátorság is kell. Ha készen állsz, vágjunk neki az útnak együtt!

A life coaching ülések díja 12.000 Ft / alkalom.

Online konzultáció (skype, messenger) díja 10.000 Ft / alkalom.